TOP 10 Missek z Olomoucka. Která je nejhezčí?

Na Hané se urodila obrovská spousta slavných krásek, a třeba národní soutěž Miss byla přibližně před patnácti lety přezdívaná jako Miss Pedagogická fakulta UP. Které slavné krásky ve světě zabodovaly, a které ze současné generace cestu na výsluní teprve nastupují?

10. Petra Minářová, Miss ČR 1996

První olomoucký titul národní Miss se zrodil před šestadvaceti lety. Byla žádanou modelkou hlavně v cizině – Miláně, Paříži a Mnichově. S modelingem už skončila, aby se mohla věnovat koním a jezdecké drezúře. Jednoho si pořídila a probojovala se s ním do finále MČR i ČDP. V roce 2008 si nechala chirurgicky zvětšit prsa, implantáty č. 2.

9. Gabriela Justinová, II. viemiss ČR 1997

Druhá vicemiss z roku 1997 se tehdy v soutěži umístila poměrně překvapivě: v semifinále se totiž neumístila mezi vítězkami. K titulu II. Vicemiss jí pomohla bezchybná postava, za kterou navíc získala titul Miss Silueta.

8. Tereza Skoumalová, česká Miss World 2014

Nepochází přímo z Olomouce, ale žije tady a pracuje. V roce 2012 si zahrála ve videoklipu charitativného projektu Číslo na boha Zdeňka Podhůrského a UNDERHILLU.

7. Nikola Buranská, Česká Miss Earth 2014

Desátá léta tohoto století, to byl obrovský souboj České Miss a Miss ČR, dvou soutěží, které existovaly paralelně vedle sebe. V té prvně jmenované se v roce 2014 umístila na pozici druhé vicemiss přerovská rodačka Nikola Buranská. Pracovala jako modelka v Česku, tak v Miláně, Londýně nebo Paříži.

6. Jana Doleželová, Miss ČR 2004

17. dubna zvítězila ve finále soutěže Miss ČR 2004 a získala titul Miss televizních diváků. V listopadu 2004 reprezentovala Českou republiku na světové soutěži Miss World 2004. Při finále této soutěže dne 4. prosince byla vybrána mezi TOP 15 nejkrásnějších dívek. Od vítězství v Miss ČR se zúčastňovala mnoha charitativních akcí. V roce 2004 se stala patronkou stacionáře Jasněnka pro postižené děti.

5. Renáta Langmannová, Česká Miss 2006

Působí dnes především v zahraničí (Itálie, Německo, Francie). Mezi její klienty patří módní značky jako např. Guess, Triumph, Lormar aj. Pravidelně se objevuje v kampaních návrháře Lukáše Lindnera. V roce 2018 založila komunikační agenturu CoolSisterz, která se věnuje především komerčním kampaním na sociálních sítích a speciálním marketingovým projektům.

4. Kateřina Smejkalová, Česká Miss 2005

Od roku 2009 žila se svým přítelem v kanadském Torontu. Pracuje stále v modelingové sféře, působí jako Fashion Consultant pro Mexx Canada a v roce 2010 se podílela na organizaci 1. ročníku Miss Czech Slovak Canada.

3. Veronika Vařeková, světová topmodelka

V devatenácti letech se odstěhovala do New Yorku. Nikdy se neúčastnila soutěží Miss, ale dosáhla daleko nejvíc: Objevila se na titulních stranách řady časopisů včetně Vogue, Marie Claire, Elle nebo Cosmopolitanu. Ve vydáních magazínu Sports Illustrated Swimsuit Issue byla k roku 2011 nafocená celkově osmkrát, v letech 1999–2002 a 2004–2007. Na titulní straně pak v roce 2004. Jedná se o plavkovou edici časopisu Sports Illustrated, která je vydávána jednou do roka. Spolupracovala se světově známými fotografy jako jsou Patrick Demarchelier, Gilles Bensimon, Ellen Von Unsworthová, Greg Kadel a Peter Lindbergh. Účastnila se reklamních kampaních například pro firmy Gap, Chanel, Guess, Nivea, Escada, Chopard, Pantene, Ungaro, Patek Philip, Hublot a Victoria’s Secret.

2. Tereza Žáková, finalistka Miss ČR 2021

Na čelná místa žebříčku jsme se rozhodli umístit nastupující mládí, které má kariéru teprve před sebou. Tereza Žáková z Prostějova uspěla v soutěži Miss OK, v národní Miss se probojovala do finále, které se kvůli covidové době odehrálo bez diváků, pouze ve studiu. Ještě o ní uslyšíme.

1. Natálie Novosadová, finalistka Miss ČR 2020

Další z děvčat, které se pyšní titulem Miss OK, kterážto soutěž je líhní děvčat pro národní a mezinárodní soutěže. S modelingem začala v 17 letech, k vidění byla tady v regionu například v kampani na Technické služby města Olomouce. Missích titulů posbírala celou dlouhou řadu, mezinárodní scénu má teprve před sebou.