STAN a Zelení chystají v Olomouci memorandum o spolupráci. Postaví společnou kandidátku v komunálních volbách

V září se uskuteční volby do zastupitelstva města Olomouce. Hnutí Starostové a nezávislí podepíše spolu se Stranou Zelených memorandum o vytvoření společné kandidátky. Prioritami pogramu mají být podle obou lídrů mimo jiné spolupráce s Univerzitou Palackého, parkovací politika, občanská společnost a amatérský sport.

„Chceme využít toho, co nás s ostatními stranami spojuje. Výrazně jsme pokročili v jednání o společné kandidátce hnutí STAN a Zelených pro volby do zastupitelstva města Olomouce. Nyní ladíme poslední detaily koaliční smlouvy,“ říká stávající zastupitelka a budoucí lídryně společné kandidátky Andrea Hanáčková za STAN.

„Vytvořit pro letošní komunální volby koalici s hnutím STAN je pro Zelené mimořádnou příležitostí vrátit se po čtyřleté pauze do zastupitelstva a začít tak v Olomouci znovu prosazovat tolik důležitou zodpovědnou zelenou politiku. Programové shody a lidské porozumění mezi členy STAN a Zelených jsou zárukou kvalitního a zdravého prostředí ve volebním týmu koalice. Věříme, že společně dokážeme oslovit velké množství voličů a přinést tolik kýženou změnu v řízení města,“ říká Miroslav Kindl, vysokoškolský pedagog, vedoucí odboru starého umění Muzea umění Olomouc a dvojka společné kandidátky za Zelené.

Společný program a podobu kandidátky představí obě strany v následujících týdnech.

„Přejeme si město, které dobře pečuje o své občany a přitom aktivně hledá nové příležitosti rozvoje. Chceme konečně využít potenciálu největšího zaměstnavatele ve městě, kterým je Univerzita Palackého. Chceme Olomouc rozvíjet jako historické město s mladým duchem, s čistými ulicemi a čistým vzduchem, s rozumnou parkovací politikou, kde se lidé cítí bezpečně a to nejen v městské hromadné dopravě a před nádražím. Podporovat budeme také občanské spolky a rozvoj amatérského sportu,“ říká Andrea Hanáčková.