Do voleb jdou v Olomouci STAN spolu se Zelenými, Piráti pravděpodobně s ProOlomouc

Starostové a nezávislí půjdou podle posledních informací spolu se Zelenými do olomouckých komunálních voleb v koalici. Takový je výstup posledních jednání, druhou opoziční koalici by podle informací Hanáckých novinek měli v nejbližších dnech ohlásit také Piráti s hnutím ProOlomouc. Lídrem uskupení STAN a Zelení bude Andrea Hanáčková, dvojkou Zelený Miroslav Kindl.

Oficiální oznámení o koalici STAN a Zelených se očekává v průběhu středy, podle informací, které se podařilo získat Hanáckým novinkám, je ale hotovo. Lídryní koaliční kandidátky by se měla stát Andrea Hanáčková ze STAN, ze druhé pozice jí bude jistit záda Miroslav Kindl za Zelené. „Jednali jsme o možnostech předvolební koaliční spolupráce s hnutím STAN, s nímž pociťují největší míru programových shod a vizi budoucího rozvoje města,“ uvedl pro HN Daniel Řezníček ze Zelených.

Mezi hlaví priority má v letošních volbách patřit zpříjemnění města pro život, a to zejména rozvojem péče o městské parky a veřejná prostranství, výsadbou zeleně v ulicích, citlivým územním plánováním a podporou udržitelné a ekologické mobility.

Ze zákulisí také prosakují informace o již dohodnuté předvolební koalici Pirátů a hnutí ProOlomouc.

Volby do zastupitelstev obcí se letos uskuteční 23. a 24. září.

-vb-