Chválkovice žijí! V tamní sokolovně se v květnu chystá Moravská vernisáž piva

Desítky značek a pivních stylů z celé Moravy, přednášky a diskuse předních expertů, festivalový merch, gril, lahůdky všeho druhu a dva krásné dny v areálu historické sokolovny v Olomouci Chválkovicích. Letošní ročník Moravské vernisáže piva přitom bude ještě bohatší, než ten minulý. A to jak na program, tak na vybrané vzorky piv. Nabídne to nejlepší od předních moravských minipivovarů a se svými pivy dorazí i hosté z Polska a Maďarska, kde jsou aktuálně řemeslná piva na výsluní – a to včetně nealko piv.

“Mezi to nejzajímavější bude určitě patřit brněnský specialista na kyseláče JBM Brew Lab, kometa moravských craftů pivovar Thrills brewing nebo moderní piva z MadCatu”, říká Matúš Krátky, hlavní degustátor festivalu a majitel známé olomoucké pivotéky Pivní Ráj Olomouc.

Moravská vernisáž piva se orientuje na řemeslnné pivovary

Návštěvníky čeká řízená degustace

Festival budou v květnu hostit Chválkovice

 

“Přednáškové místnosti vloni praskaly ve švech”

“Pivo je životní styl, je to něco, o čem dokážete mluvit hodiny a jeho kvalitu, vlastnosti i vady, se učíte a poznáváte vlastně celý život. Pít špatné pivo, je ztráta času i peněz, a to jak pivovaru, tak hospodských a pivařů”, doplňuje Filip Harviš, ředitel festivalu a provozní oblíbené olomoucké pivnice Vyhoukaná sova. A přesně proto vám organizátoři zdarma v rámci MVP připravili přednášky předních českých odborníků na pivo, třeba sládka a popularizátora piva Jana Grmely, autora youtubového projektu Osobnosti piva. Zlatým hřebem bude účast cestovatele a létajícího sládka Budějovického Budvaru – Aleše Dvořáka, se kterým si pokecáte o třeba cestách za pivem po celém světě.

“Degustace i unikátní festivalové pivo”

Třešničkou na dortu bude řízená degustace piv z pivovaru Raven a dalších vzorků s certifikovaným degustátorem Imrichem Nogellem z bratislavské pivotéky Beermalade.sk. Ochutnáte pivo ze smíšené kultury kvasnic a získáte tipy na domácí vaření piva od Petra Měrky, organizátora jedné z nejprestižnějších domavařičských soutěží v ČR – Kostelecké chmelovárek. V neposlední řadě ochutnáte naše dva festivalové speciály. První vařený v kooperaci s JBM Brew Lab (ano, autorem loni nejúspěšnějšího kyseláče – piňa colady) bude mít příchuť oblíbeného skotského dezertu – Cranachan (prostě kopa lahodných malin s chipsy z dubových sudů po whisky). Druhý speciál je ležák s francouzskými chmely od pivovaru Louka, další špičky moravského pivovarnictví.

“Pivní EXPO”

“Opravdu zajímavý program, výjimečně chutná kvalitní piva, příjemný prostor sokolovny. To jsou přednosti MVP. Přínos ale vidím i v tom, že všechna organizace, čepování a servis je v režii MVP. Sládci, obchodní zástupci a další pivovarští, stejně jako degustátoři, hospodští a výčepáci, experti i lidé, kteří krásy řemeslných piv začínají objevovat, se tak v klidu mohou setkat nad pivem a vyměnit si tipy, náměty, zkušenosti, nebo se domluvit na spolupráci,” těší Jiřího Gregora, spoluorganizátora a majitele vyhlášené olomoucké hospody Olomoucká citadela.

Další důležité informace:

Vstupenky kupujte na https://goout.net/cs/moravska-vernisaz-piva/szblixs/ nebo na webu via web a facebook Moravská vernisáž piva

Chcete vědět vše aktuální? Sledujte nás na sociálních sítích Facebook a Instagram/Moravská vernisáž piva

V ceně lístků je degustační sklo, seznam piv, mapa festivalu, festivalové noviny, vybrané neplacené degustace (některé budou zpoplatněné) a tři festivalové žetony na jeden den nebo pět žetonů při zakoupení dvoudenní vstupenky v ceně 20 Kč za kus.

-red-