Nohu z plynu! Na těchto místech bude ve čtvrtek policie měřit

Již sedmým rokem proběhne na našich silnicích celoevropská dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON, kterou pořádá organizace ROADPOL. Akce je zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti. Přinášíme vám seznam míst, kde bude policie měřit.

Nebyli to ale jen policisté, kteří vybírali místa, kde se bude provádět měření, byli to i občané. Široká veřejnost měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu, který je Speedmarathonu věnován.

Kde se bude měřit: Na Olomoucku na osmi místech

Hamerská, Řepčínská, silnice z Kožušan do Charvát, silnice z Pňovic do Chomoutova, křižovatka v Lipině na Těšíkov, v Olomouci na celém obchvatu, silnice z Křelova do Břuchotína a Třída Míru jsou vytipované lokality, kde ve čtvrtek 24. března narazíte na policisty s radarem.

Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně tisíce dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů.

-red-