Den stážisty: Jaké to je pracovat v RPSC ideas v areálu S klubu?

Dnes to je jednadvacátý den, kdy jdu jako budoucí specialistka marketingu na stáž k týmu RPSC ideas. Páteční den začínám ranní procházkou sady Petra Bezruče, abych se dostala na ulici 17. listopadu. Cesta z Horního náměstí k budově 43 trvá jen třináct minut, a tak do práce dorážím již v 8 hodin ráno.

První, co vidím už z dálky, jsou graffiti z boku budovy, které vytvořil přední český umělec Michal Škapa jako součást Street Art Festivalu v Olomouci. Jako esteticky založený člověk a markeťačka si jsem vědoma toho, jaké fotogenické místo to je, a proto mám v plánu zde vytvořit nejednu fotografii, třeba s kávou v ruce. Kávu i oběd si po většinu týdne objednávám v místní Kozlovně, kterou míjím při vchodu do budovy. Vždy se tam svítí a ve spojení s dřevěným interiérem celý prostor vytváří pocit klidného místa na oběd s kolegyněmi.

Tento den ale rovnou mířím do kanceláře. Obě kolegyně již soustředěně řeší své projekty. Zabývají se dotacemi a právem a ačkoli mě tyto obory míjejí, máme stejný vkus na hudbu z rádia, která je součástí atmosféry na našem pracovišti. Jednou z aktivit mého pracovního dne je natáčení talkshow S nadhledem. Účast na tomto projektu mě nadchla jednak proto, že mám možnost spolupracovat s produkčním týmem a rozhovory probíhají na střeše, ale i proto, že se naživo setkávám s našimi hosty a rozšiřuji své obzory nejen v oblasti učitelství či dramaturgie. „Umět a chtít pokládat ty správné otázky, a to nejen při rozhovoru, ale i obecně v životě.“ A v tom si myslím má pan Štěpánek pravdu. Tato věta mi rezonuje v hlavě po celý zbytek dne, kdy s notebookem v ruce pochoduji po našem prostorném zázemí a snažím se kriticky zamýšlet, co je skutečným problémem jedné z našich klientek, které analyzuji dosavadní strategii komunikačních kanálů podniku.

Co po nabytém pátečním dni rozhodně uvítám, je večeře s přáteli ve zmíněné Kozlovně. Zrovna přijíždí z práce a díky parkovišti před areálem a S-klubu pořádajícího punkový koncert, oba součástí tohoto komplexu, se snadněji organizuje odpočinkový večer pro partu lidí žijících i mimo město. Budova 17. listopadu 43 tak poskytuje zázemí lidem během pracovní doby, tak i po ní.

Text byl publikován pomocí samoobslužného portálu Hanáckých novinek. Také Vy můžete publikovat zde.

Anna Jakubíková