Předvolební Olomouc 8: Evropská deklarace nezávislosti SPD

Není to tak, že bych otevřel stránky a facebook olomoucké SPD před psaním této eseje, abych se šel kouknout, co a jak. Naopak – chodím na ně ob týden už několik let, a snažím se najít cokoliv, co by souviselo s komunálem. Není tam ale vůbec nic. Možná chtějí v radničních volbách jen nepřijímat euro, nevím. Bránit se Bruselu a multikulturalismu. Pro debatu o protipovodňových opatřeních nebo o zimáku je to doopravdy bezva ideové východisko. Nebo je to jinak?

Naposledy jsem fotil petiční stánek SPD v kampani před krajskými volbami. To bojovali proti Euru. Na plakátech a na billboardech, jakož i v nekonečně dlouhých Okamurových statusech, sdílených i místní buňkou, jsem se ještě dozvěděl něco o tradiční rodině, o imigrantech, o vlastencích, zkrátka samá dobrá témata, když jde o agendu Olomouckého kraje. Nepředpokládám, že by se do letošních komunálek něco změnilo. To je pak ale těžké o nich něco inteligentního psát.

Protože: Záleží na tom, kdo bude komunálním lídrem? Ne. Půjde s nimi někdo do koalice? Taky ne. Budou mít nějaký relevantní komunální program, očištěný od balastu boje proti Bruselu a euru? Ani to ne.

Dovolil bych si proto místo nějakých úvah – všechny jsou zbytečné – jen několik citací. Řeknou vlastně všechno.

Citační index SPD

O neomarxismu: Politická korektnost je ve skutečnosti kulturní marxismus  – přeložený z ekonomických termínů do kulturních. Kulturní marxismus označil všechny menšiny jako oběti; muslimy, feministky, homosexuály a některé další menšinové skupiny označil jako ctnostné a na etnické křesťanské evropany se dívá jako na zlo. … Globální kulturní marxistická mafie v současnosti kontroluje všechny západoevropské státy s výjimkou Řecka, Itálie a Dánska, Spojené státy, Kanadu, Spojené národy a většinu významných nevládních organizací.

O multikulturalismu: Multikulturalismus je protievropská a protikřesťanská nenávistná ideologie, stvořená k zničení evropských identit, našich kultur a tradic a evropských národních států. Tato ideologie nenávisti, spolu s humanistickými sebevražednými tendencemi, je příčinou současné islamizace. … Pro konzervativní intelektuály je těžké předpovídat brutalitu budoucnosti, jelikož zatím žijeme ve zdánlivě mírumilovné společnosti se zdánlivě malým množstvím moru a hrůz.

O diktátu EU: Jsme zpět v EUSSR? Konzervativní prezident Václav Klaus si stěžoval, že: „Pokaždé, když se snažím odstranit nějaké nařízení ze sovětské éry, dozvím se, ať je to cokoliv, že to, co se snažím odstranit, je požadavkem Evropské komise.“

O vztahu k islámu: …kulturně konzervativní přístup, ve kterém musí být centrálními aspekty monokulturalismus, morálka, nukleární rodina, volný trh, podpora Izraele a našich křesťanských bratří z východu, právo a pořádek a samo křesťanství. Islám musí být reklasifikován jako politická ideologie a Korán a Hadíthy musí být zakázány jako politické nástroje genocidy, kterými ve skutečnosti jsou.

O muslimské hrozbě: Vzhledem k bezhraničnímu charakteru Evropské unie je nepravděpodobné, že válka se bude týkat jen jednoho národa. To způsobí dominový efekt a muslimové budou z Evropy opět vykázáni, po obrovském krveprolití a milionech mrtvých napříč kontinentem. To povede ke kolapsu EU.

O cílech útoků: Některé fakulty univerzit a vysokých škol: žurnalistika, sociologie, politické vědy. Také fakulty, dávájící prostor takzvaným studiím diverzity či středovýchodním studiím. To jsou kulturně marxistická/multikulturalistická hnízda,  …  protože například 95 – 99 % studentů žurnalistiky přímo či nepřímo podporuje multikulturalismus.

O zobrazování ideologických nepřátel: Pro všechny kulturně konzervativní bojovníky je zásadní pochopit, že se nacházíme uprostřed války vnímání. Naším cílem je zobrazovat naše nepřátelé v nejhorším možném světle – jako kulturně-marxistické zrádce, kteří chtějí vlastní národy zaprodat do muslimského otroctví.

O vzoru Ruska a Číny: Tyto politiky, které svou povahou ovlivňují podobu civilizace, nemohou být očividně zavedeny v masových demokraciích současné Evropy, protože současný politický model postrádá konsensus a tím také autoritu, vliv a efektivitu. Budoucí model, podobný modelu Ruska a Číny, má naopak potenciál implementovat potřebné kulturní a bezpečnostní reformy.

O Václavu Klausovi: Klaus upozornil, že EU nadále a stále rychleji rozšiřuje počet stránek svých směrnic, jež se dotýkají téměř všech aspektů lidského života a lidské činnosti. Václav Klaus také zdůraznil, že národní stát je nenahraditelným garantem demokracie, narozdíl od všech druhů říší, impérií a konglomerátů států.

Post scriptum – omluva SPD

Omlouvám se tímto SPD za to, že když jsem pátral po jejich programu pro město Olomouc  (anebo po jakémkoli jiném programu…) a žádný jsem nenašel, zkusil jsem do googlu zadat jako klíčová slova „imigranti“, „Brusel“, a „vlastenci“.

Vyhledávač mi omylem místo jejich programu zobrazil manifest masového vraha Anderse Breivika. Všechny uvedené citace jsou proto z něj. Ale nepostřehl jsem obsahový ani stylistický rozdíl.

Beztak je to bez drobných to samý. Tímto se ale SPD omlouvám za omyl. Jak budete na zastupitelstvu hlasovat, až se bude řešit protipovodňová čtverka, stále ještě nevím.

Vlastimil Blaťák