Jakub Kornfeil napsal bestseller: Nejlepší motivační kniha (nejen) pro sportovce je tady!

Bývalý motocyklový závodník Jakub Kornfeil dostal v předvánočním čase na trh svou knihu Definice sportu, která se během pár dní stala naprostým bestsellerem. „Není to životní příběh. Je to vlastně motivační kniha, pro všechny sportovce, jak pracovat na sobě samém,“ říká.

Jakub Kornfeil má Olomouc jako druhý domov, tráví v hanácké metropoli spoustu času a město si oblíbil. Od roku 2012 závodí Jakub Kornfeil na mistrovství světa ve třídě Moto3. V roce 2015 získal svůj nejlepší výsledek s druhým místem na dráze v Silverstone. V témže roce získal na dráze ve Valencii další pódiové umístění a skončil v celkovém hodnocení šampionátu dvanáctý. V roce 2016 získal Kornfeil svůj nejlepší výsledek v šampionátu s celkovým osmým místem a v Malajsii doplnil další pódiové umístění. V roce 2018 na Masarykově okruhu v Brně získal pole position a 3. místo.

Po konci aktivní kariéry se rozhodl sepsat svoje zkušenosti z života sportovce, a kniha se během pár dní stala vánočním hitem. „Je rozdělena do dvaceti kapitol, věnuji se v ní například koncentraci. Jak se to naučit. Je to práce na sobě samém, a věřím, že může být zajímavá pro všechny sportovce, i třeba pro dvanáctiletého kluka“ říká.

„Nikdy by mě nenapadlo, že já, který na základní škole proklínal četbu, jednou napíši svoji vlastní knihu. Mám rád výzvy, a tohle byla jedna z nich. Na svém bucket listu jsem ji měl zapsanou již dlouho, nicméně až teď jsem k tomu dozrál. Říkal jsem si, že se s Vámi o ty nasbírané zážitky z cest jednou podělím. Avšak není tomu tak. Kniha není o žádném příběhu a ani nevyprávím zážitky. Účelem Definice sportu je předávat nasbírané zkušenosti dál, a šířit osvětu tohoto krásného sportu. Vystižení životních situací, a samotná identičnost knihy je pro mne zcela zásadní,“ říká Kornfeil.

Kniha je za 349 Kč k dostání ZDE.

-vb-