Tady tečou miliony! Nový asfalt se bude do roka zase bourat, „zapomněli“ na koleje

Když pravá ruka neví, co dělá ta levá – přesně tak působí čerstvá rekonstrukce křižovatky Trnkovy a Rooseveltovy ulice. Perfektní asfalt, podélné znační i světelná signalizace, chodníky bez sebemenšího nedodělku. Jen proto, aby se celá stavba v dohledné době celá zbourala a stavěla znovu, jakmile se začnou klást koleje nové tramvajové trati.

Stavba tramvajové trati do Slavonína probíhá podle harmonogramu, ten ale zjevně nezkoordinoval stavební práce. Perfektní křižovatka s novým asfaltem vznikla na rozhraní ulic Trnkova a Rooseveltova, v místě nedávno zbouraného domu, který prodloužení trati dosud bránil, nejpozději do roka se ovšem do zbrusu nového asfaltu zakousnou bagry a sbíječky znovu, aby položily koleje.

Kudy vedou koleje?

Kolejiště trati přitom nekončí na místě stávající tramvajové konečné, což by nahrávalo spekulaci, že harmanogram počítal s provizorním napojením křižovatky a s pozdějším dobudováním kolejí dál na Nové sady – koleje totiž, jak je patrno z fotografie, jsou již položeny i za křižovatkou! Problému si všimli již i lidé na sociálních sítích, reakce radnice na postup stavebních prací se dosud veřejně neobjevila.

Podle webu, který je stavbě nové trati věnován, bude do října 2022 vybudováno přes kilometr nových tramvajových kolejí, upraveny přilehlé silnice, chodníky i cyklostezky, vytvořena nová parkovací místa, zvýšena dopravní bezpečnost, vysazena novou zeleň a především tři nové tramvajové zastávky.

-vb-