Slavonín žije. A dává neobyčejnou šanci ochotnickým souborům

Nastudování divadelní hry Dobytí severního pólu v podání ochotnického souboru Dotek vyprodalo v sobotu odpoledne slavonínskou sokolovnu. Ta je v posledních letech díky práci komise místní části vyhledávaným kulturním stánkem.

Členové souboru, kteří vesměs pocházejí z Olomouce nebo z blízkého okolí, si neopakovatelnou atmosféru slavonínské sokolovny užili zase po roce, tentokrát s cimrmanovskou hrou Dobytí severního pólu. „Hru asi nemusím představovat, protože je asi nejznámnější v českých luzích a hájích, proto taky většinou mívá takový úspěch,“ uvedl krátce po představení principál souboru Karel Štícha.

Od prvního představení této hry v podání souboru Dotek již uplynulo skoro deset let. „Už jsme to stačili zapomenout a museli jsme se to učit znovu. Bylo to desátá repríza,“ dodal.

Soubor si Slavonín oblíbil, přestože zde na domácí půdě vystupovali teprve podruhé v životě. Slavonínská sokolovna bude další ochotnické divadelní představení hostit za měsíc, 22. dubna, a pro změnu šternberský soubor nabídne divákům hru „S hlavou v oblacích“.

Vlastimil Blaťák