Sparta v Olomouci uhrála pouze bod, jaro začalo na Andráku cennou remízou

V prvním jarním utkání vyjeli sparťané do Olomouce. Svěřenci Briana Priskeho díky gólu Tomáše Čvančary rychle vedli, Sigma však zvládla ještě na konci první půle vyrovnat. V samém závěru hosté měli velký tlak, Filip Panák dokonce v nastavení trefil tyč, další branku však přidat nedokázali, a musí se tak smířit s remízou 1:1.

AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 1:1 (

Po více než dvouměsíční pauze čekalo oba týmy na promrzlém Andrově stadionu zahájení jarní části fotbalové ligy. V rámci sedmnáctého kola zavítali svěřenci Briana Priskeho do Olomouce, která se v tabulce nachází hned za Spartou. Po prvních okamžicích, které se nesly v duchu vlažného oťukávání a snahy dostat se do provozní teploty v jinak promrzlém prostředí, protancoval Lukáš Haraslín pohlednou zidanovkou středem hřiště a následně předal míč Čvančarovi, který přesnou střelou poprvé v zápase rozvlnil síť – 1:0. Vzápětí však musel Brian Priske sáhnout k prvnímu střídání a Asgera Sørensena nahradit Patrikem Vydrou. Domácí hrozili především ze standartek, pět minut před koncem poločasu se dostal Lukáš Haraslín do samostatného úniku a po kontaktu s Trefilem byla odpískána penalta. Po konzultaci s videorozhodčím však rozhodčí Zelinka své rozhodnutí odvolal. V samém závěru první pětačtyřicetiminutovky se po skrumáži ve vápně nejlépe zorientoval Navrátil a akrobatickým zakončením srovnal skóre.

Druhý poločas patřil hostům, svůj tlak ale nedokázali gólově zúročit a marně dobývali domácí branku. Nejblíže rozhodující gólové radosti byl v závěru nastavení Filip Panák, který z metru orazítkoval tyčku. Gól už nepadl, a oba týmy se tak rozcházely smírně.

Branky: 45+1. Navrátil (Růsek) – 10. Čvančara (Haraslín)

Karty:   90+3. Trefil (OLO), 90+9. Zifčák (OLO) – 43. Haraslín (SPA), 74. P. Vydra (SPA)

SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný, Vraštil, Beneš, Zmrzlý (90+10. Zlatohlávek) – Breite (C), Ventúra (86. Vodháněl) – Navrátil (63. Zorvan), Růsek (86. Spáčil), Zifčák – Chytil.
Náhradníci: Digaňa – J. Sedlák, Poulolo, Jak. Matoušek II, Sláma, Přichystal.

Trenér: Václav Jílek.

AC Sparta Praha: M. Kovář – Vitík, Panák, Sörensen (13. P. Vydra, 75. Kamenović) – Wiesner (75. Mejdr), Sadílek, Krejčí ml. (C), Zelený – Čvančara (58. Mabil), Kuchta (75. Minčev), Haraslín.
Náhradníci: Vorel – Jankto, Laci, Kairinen, Daněk, Goljan.

Trenér: Brian Priske.

Miroslav Hladiš