Olomouc v dubnu odjistí koncertní bombu. Přijede Bruce Dickinson

2. dubna vystoupí v Olomouci zpěvák Bruce Dickinson, který se nejvíce proslavil působením v heavymetalové skupině Iron Maiden. Koncert se skupinou Jon Lord´s Concerto for Group and Orchestra se odehraje na Sportovní hale, formace zahraje především hudbu Deep Purple.

Dickinson se v roce 1981 se připojil k Iron Maiden. Jeho první nahrávka s Iron Maiden byla na albu The Number of the Beast z roku 1982. V roce 1993 kapelu opustil a věnoval se vlastní tvorbě, ale roku 1999 se vrátil zpět ke kapele, kde působí dodnes. Bruce Dickinson kromě hudby také pracuje jako pilot Boeingu 757, napsal dva romány a také reprezentoval Anglii v šermu. Moderoval hudební pořad Bruce Dickinson Friday Rock Show na rozhlasové stanici BBC 6 Music. Nyní se chystá do Olomouce.

Uskupení Concerto for Group and Orchestra, za kterým stál zakládající člen Deep Purple, Jon Lord, je jedním ze sólových Dickinsonových projektů. Premiéru zažil s touto unikátní kombinací vážné hudby a rockového pojetí již v roce 1969 v Londýně.

V hale University Palackého v Olomouci vystoupí zpěvák Iron Maiden – Bruce Dickinson. Spolu s ním kytarista Kaitner Z. Doka a bubeník Bernhard Welz (oba z kapel Jona Lorda, Iana Paice, nebo Dona Aireyho), baskytaristka Tanya O’Callahan (Whitesnake) a klávesista John O’Hara (Jethro Tull). Rockové muzikanty doplní 78 členů Filharmonie Bohuslava Martinů ze Zlína.

Vlastimil Blaťák