Olomouc padla v Boleslavi, Bruslaři před domácím publikem vítězí 4:0

Televizní utkání jednačtyřicátého kola mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí nabídlo vcelku jednoznačný průběh zápasu. Domácí byli od počátku utkání lepší, ve třetí třetině se pak rozstříleli a zaslouženě tak získali tři body.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Výkony jako na houpačce předvádějí v poslední době olomoučtí Kohouti. V tomto duchu pokračovali i na ledě Bruslařů. Do utkání vstoupili nemastně neslaně, a Boleslav se tak snadno dostala do vedení – pálil Ondřej Roman a puk skončil, zřejmě odrazem od olomouckého beka, v brance – 1:0.

Ve druhé třetině se domácí dostali do několika nadějných šancí, zaujala ta Kellyho Klímy ze třiadvacáté minuty, domácí borec ale netrefil prázdnou klec, v zakončení mu na poslední chvíli zabránil Řezníček. V polovině utkání si hosté zahráli čtyřminutovou přesilovku, nic z ní ale nevytěžili.

Domácí přidali druhý gól hned na počátku třetí části hry – Ondřej Najman trefil mezi Konrádovy betony a bylo to 2:0. Snížit mohl kapitán Ondrušek, o totéž se snažil i Jan Káňa, místo korekce stavu ale Kohouti inkasovali nejprve potřetí – deset minut před koncem zvýšil Kelly Klíma na 3:0, a vzápětí počtvrté prostřelil Konráda Mario Lunter – 4:0. Hosté se nadále snažili alespoň o snížení, účinný tlak si ale už nevytvořili.

Branky a nahrávky: 10. O. Roman (Lantoši, Pýcha), 42. O. Najman (M. Beránek), 50. Kel. Klíma (Bičevskis), 53. Lunter (Dvořáček)

BK Mladá Boleslav: Novotný (Málek) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Söderlund, O. Roman, Lantoši – J. Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – M. Beránek, O. Najman (A), Kel. Klíma – Lunter, Závora, Dvořáček (A).
Trenér: Jiří Kalous

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek, Dujsík, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Rutar – J. Káňa (A), Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Olesz – Plášek ml., Knotek (A), Bambula – Kusko, Anděl, Navrátil.
Trenér: Jan Tomajko

Miroslav Hladiš