Legenda kulturistiky Pavol Jablonický dnes slaví šedesátku

Pavol Jablonický, šestinásobný účastník Olympie, mistr světa a kulturista, který dokázal porazit i Colemana, slaví právě dnes, 24. ledna, šedesáté narozeniny. S přítelkyní je tráví na Gran Canarii.

Ještě donedávna provozoval v Olomouci na Jánského ulici vyhlášenou posilovnu, po pětadvaceti letech ale podnik zavřel. „Už jsem se rozhodl. Je v tom celá současná situace například s cenami energií, samozřejmě i ta šedesátka. Provozoval jsem ten podnik pětadvacet let, spoustu věcí se dalo dohromady, nazrála doba,“ řekl dnešní oslavenec v rozhovoru pro Hanácké novinky z Gran Canarie, kde životní jubileum tráví. S přítelkyní dnes podniká v jiném oboru, zabývá se investičním zlatem a stříbrem.

Dodnes cvičí, a život si bez činek a sportu nedokáže představit. „Bohužel nevidím následovníky. Neříkám, že jsou dnešní kluci špatní, ale světová úroveň, to je úplně jiný level. Je to o odříkání a obětování se. Nikoho ve špičce dnes nemáme,“ říká.

Dvojnásobný mistr světa vyhrál svoje tituly těsně před listopadem 1989, následně se vydal mezi profesionály. Redakce přeje k životnímu jubileu vše nejlepší.

Vlastimil Blaťák