Vezmete do ruky 3D pero a zemřete. ČOI přikázala produkt okamžitě stáhnout

Česká obchodní inspekce zjistila, že výrobek, který se prodává pod názvem Pero 3D PEN-2 + sada náplní 155m modrá, model 9620, s sebou nese vážné riziko úrazu elektrickým proudem i s možným rizikem smrti. ČOI nařídila okamžité stažení výrobku z trhu.

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu je nebezpečný produkt. Jedná se o set výrobku Pero 3D PEN-2 model 9620, který obsahuje napájecí adaptér, sadu náplní, šablony na barvení, návod k použití a je balen v kartonové krabici.

Na peru je uvedeno: 3D PEN, Input 12VDC,  Fila.dia.: 1.75mm, Made in China, označení RoHS, CE; na adaptéru je uvedeno AC/DC Adapter model: ZYS-1202IC, Input: 100-240V 50-60Hz, Output: 12V 2A, označení CE, symbol pro vnitřní použití, Made in China. Na obalu je uvedeno: Importer ISO TRADE Mateusz Lasota, Ul. Hangarowa 15, 59-220 Legnica, www.maxy.eu.

„U výrobku bylo zjištěno vážné riziko úrazu elektrickým proudem až smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne sekundárního konektoru napájecího adaptéru, na kterém se v důsledku průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí adaptéru objeví nebezpečné síťové napětí 230 V. Dále bylo zjištěno nevyhovující značení výrobku, nebylo uvedeno obchodní jméno a kontaktní adresa výrobce,“ uvedla ČOI ve svém důrazném varování.

ČOI nařídila produkt okamžitě stáhnout, ten je ale na e-shopech dál k prodeji

Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření (dle ust. § 50 odst. 3 zákona č. 90/2016 Sb., o posuzování shody stanovených výrobků při jejich dodávání na trh), kterým je zákaz dodávání na trh a stažení z trhu uvedeného výrobku, jenž je nebezpečný a který již byl uveden na trh. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate.

Informace o výrobku

Název výrobku:                                               Pero 3D PEN-2 + sada náplní 155m modrá

Typ / číslo modelu:                         model 9620

Výr.č./EAN:                                       5902802914859

Identifikační údaje výrobce:      Shenzhen Dewang Model Co., Ltd., China

Identifikační údaje dovozce:      ISO TRADE Mateusz Lasota, Ul. Hangarowa 15, 59-220 Legnica, Poland

Distributor:                                        Daniel Plecháč, Horská 423, 54302 Vrchlabí

Země původu:                                 Čína

Vlastimil Blaťák