Volejbalistky nabízejí speciální pivo: Dojemná vzpomínka na trenéra Teplého!

Před rokem odešla nejvýznamnější osobnost olomouckého ženského volejbalu a pětinásobný trenér mistryň České republiky s klubem Univerzity Palackého Olomouc Jiří Teplý. Jeho osiřelé svěřenkyně si jeho osobnost připomínají vskutku netradičně: speciálním pivem ve dvou příchutích s portrétem svého trenéra!

Pivo je na domácích zápasech volejbalistek VKUP Olomouc nabízeno k prodeji fanouškům, kteří tam mohou olomoucké volejbalistky jeho koupí podpořit, a neobyčejnou formou spolu s nimi vzpomenout na tuto významnou trenérskou osobnost.
Jiří Teplý se k trénování volejbalu dostal začátkem 80. let náhodou, když zastoupil trenéra dorostenek v Litovli. Úspěchy, kterých s týmem následně dosahoval, ho přesvědčily k tomu, aby už u volejbalu zůstal. Několik let tedy působil jako trenér v Litovli a po dokončení vysokoškolských studií dostal nabídku vést v Olomouci Tréninkové středisko mládeže.

Trenérem družstva žen se stal počátkem 90. let, kdy byl pro nedostatek hráček olomoucký ženský tým doplněn děvčaty z dorostu, které tehdy Jiří Teplý vedl. Nedlouho poté tým zažil zlatou éru a dosáhl největších úspěchů. Původně dorostenky, které si trenér sám vychoval, se od roku 1993 staly v ženském družstvu čtyřikrát za sebou mistryněmi České republiky a v letech 1994 a 1995 vítězkami Českého poháru, v roce 1994 dokonce obsadily čtvrté místo v Poháru mistrů evropských zemí PMEZ (dnešní Liga mistryň) v chorvatském Zagrebu.

 

Vlastimil Blaťák