Třiadvacet minut a hattrick! Chytil se uvedl neskutečně

Olomoucký útočník Mojmír Chytil potřeboval při své reprezentační premiéře jen třiadvacet minut k tomu, aby popravil Faerské ostrovy hattrickem. Takový zápis je naprosto unikátní nejen na české poměry. Andrův stadion šílel, fotbalový národ má nového boha!

Tři góly během třiadvaceti minut při premiéře v reprezentačním dresu, navíc před domácím publikem. Takovou premiéru nezažili v kariéře ani Pelé nebo Diego Maradona, a že se hrálo s Faerskými ostrovy, to výkon olomouckého forvarda bijak nesnižuje. Mojmír Chytil přesvědčil trenéra Šilhavého podzimními výkony v dresu Sigmy, svou první reprezentační nominaci pak na Andrově stadionu proměnil doslova v pohádku.

Považte sami: uběhlo necelých třináct minut ze středečního utkání s Faerskými ostrovy, když si útočník olomoucké Sigmy zaběhl na dlouhý pas do šestnáctky a i přes dotírajícího obránce dokázal posunout míč přes vyběhnutého Nielsena.   Životní zápas tím ale Mojmír Chytil jen odšpuntoval. Za pouhých šest minut po přihrávce Součka přidal druhou branku a aby toho nebylo málo, za dalších šest minut dokonal hlavou k pravé tyči hattrick.

Akcí, kterými zaujal publikum, ale bylo víc – a to v obou poločasech. Hned zkraje toho druhého například přerušil další Chytilovu gólovku ofsajd. Když ve čtyřiašedesáté minutě Mojmír Chytil za potlesku zaplněných tribun Androva stadionu opouštěl hřiště a byl střídán za Tomáše Pekharta, bylo jasné, že se zrodila nová hvězda tuzemské kopané.

Jaká bude na přestupovém trhu cena Mojmíra Chytila po tomto utkání?

Vlastimil Blaťák