Olomouc ve vyrovnaném utkání porazila Třinec, rozhodl Navrátil

Nejen pikantní souboj o třetí místo v tabulce, ale i utkání někdejšího olomouckého kouče Motáka proti „svým“ viděla v úterý večer třinecká Werk aréna, tentokrát ovšem s bídnou návštěvou jen 3500 diváků. OLomouc strhla vyrovnané utkání na svou stranu minutu před koncem díky Jakubu Navrátilovi.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Bez Klimka, Kucsery, Orsavy nebo Musila se v přímém souboji o třetí místo tabulce utkali v Třinci domácí Oceláři s Olomoucí. První třetina přinesla z obou stran poměrně platonický hokej, a skóre bylo po dvaceti minutách podle obrazu hry 0:0.

Druhá třetina nabídla na hrací ploše o něco živější projev z obou stran, do vedení šli po pěti minutách hosté – z levého kruhu pálil Tomáš Dujsík a Olomouc vedla 0:1. Třinci ovšem trvalo srovnat krok jen necelé tři minuty, kdy Samuel Buček vymíchal Sedláčka a začínalo se zase od začátku – 1:1. Olomouci mohl vrátit vedení Švrček, následně viděla Werk aréna několik třineckých šancí, skóre se už ale do druhé sirény nezměnilo.

Úporný hokej, který přinesla třetí část hry, přinesl více štěstí domácím – do úniku se dostal Daniel Voženílek a na druhý pokus Sedláčka přece jen překonal – 2:1. Olomouc zvolila aktivní forčeking, usadila se v útočném pásmu, ale ani pokud Olesze, ani Švrčkova dělovka ke srovnání stavu nevedly. Devět minut před koncem to už ale Jakub Navrátil napálil nechytatelně pod víko a hosté se vrátili do zápasu – 2:2. Olomouc si i po vyrovnávací brance udržela tlak, strhnout vyrovnané utkání na svou stranu ale mohli i domácí šikovnou Marcinkovou tečí těsně vedle pravé tyčky. Necelé dvě minuty před koncem pak ale zkoprněl třinecké fanoušky znovu Jakub Navrátil, jehož úspěšnou dorážku už Kacetl nepokryl – 2:3!

Branky a nahrávky: 28. Buček (M. Růžička), 47. Voženílek (M. Doudera, M. Růžička) – 26. Dujsík (Ondrušek, J. Káňa), 52. Navrátil (Plášek ml., Kunc), 59. Navrátil (Plášek ml.)

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
Trenér: Zdeněk Moták

HC Olomouc: Jak. Sedláček (Nowak) – Mareš, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček – Bambula, Knotek (A), J. Káňa (A) – Olesz, Nahodil, Kusko – Navrátil, Kunc, Plášek ml. – Rutar, Anděl, Menšík.
Trenér: Jan Tomajko

Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Lučan, Kis.

Miroslav Hladiš