V Teplicích se hrálo v mlze na hraně regulérnosti, body zůstaly doma

Sigma nastoupila k utkání 14. kola nejvyšší fotbalové soutěže v Teplicích. Většinu utkání byla horším týmem, zápas se ale kvůli husté mlze dohrával za výrazně snížené viditelnosti. O zasloužené vítězství pak domácí nepřišli ani v dlouhém nastavení.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Olomouc oblékla venku netradičně modrou sadu dresů a proti žlutým Teplicím působila od začátku mlhavého utkání před bídnou návštěvou značně pasivně. Po deseti minutách hry se navíc za postranní čarou zdlouhavě ošetřoval Mojmír Chytil, a s Olomoucí to vypadalo všelijak. Přesto to ale byli hosté, kdo otevřel gólový účet utkání – na cetr si na zadní tyči počkal Antonín Růsek, teplická obrana situaci hrubě podcenila, a Sigma šla do vedení – 0:1. To ovšem hostům vydrželo jen osm minut, Filip Žák se nemýlil a začínalo se zase od začátku – 1:1. V závěru poločasu se mohl dokonce dvakrát trefit Abdallah Gning, do šaten se ale ještě šlo za vyrovnaného stavu.

Jinak tomu bylo po přestávce, kdy Teplice jednoznačně převzaly iniciativu a v jednašedesáté minutě to byl právě Abdallah Gning, který z levé strany poslal domácí do vedení – 2:1. Dvacet minut před koncem se Sigma konečně probudila, na hřišti ale houstla mlha a utkání se kvůli snížené viditelnosti dostalo na hranu regulérnosti. Příležitost vyrovnat dostal z deseti metrů Chytil, branku ale překopl. Na druhé straně hrozil nejlepší hráč na hřišti Abdallah Gning, a Olomouci čas k vyrovnání rychle utíkal – skutečnou šanci si ale v této fázi zápasu nepřipravila a body tak zůstaly na domácím hřišti.

Branky: 22. Žák (Gning), 61. Gning (Jukl) – 14. Růsek (Zmrzlý)

FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Trubač (90+1. Urbanec), Jukl, Kodad – Žák (73. L. Mareček), Gning (90+6. Fila).
.

Trenér: Jiří Jarošík.

SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný (46. Zifčák), Beneš, Zmrzlý – Chvátal, Breite (C) (78. Košťál), Navrátil (65. Vodháněl), Zorvan (65. Spáčil), Vraštil – Chytil, Růsek.
Trenér: Václav Jílek.

Miroslav Hladiš