V Boleslavi rozhodl v nájezdech Orsava, Olomouc dál jede na vítězné vlně

Odveta proti Mladé Boleslavi se Hanákům vydařila. Sváteční podvečer se na ledě Bruslařského klubu nesl ve znamení divácky atraktivního hokeje nahoru dolů, po vyrovnaném přůběhu došlo na nájezdovou loterii, v níž ovšem Středočeši nedokázali dát ani gól.

BK Mladá Boleslav – HC Olomouc 2:3 s.n. (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0)

Úvod zápasu sice patřil domácím, první branku ovšem vstřelila Olomouc – v šesté minutě Krošelj přišel o hůl a agilní Lukáš Anděl nedal gólmanovi šanci – 0:1. Ve zbytku první třetiny vládla hřišti Olomouc a domácí si nevytvořili žádnou větší šanci.

Jinak tomu bylo ve třetině prostřední: Boleslav srovnala hned po dvou minutách, kdy se Robert Lantoši nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru – 1:1. Následující tlak ale již znovu využít nedokázali, proto udeřilo na druhé straně a Olomouc poslal podruhé v zápase do vedení Lukáš Nahodil, jehož stahovačka bude aspirovat na gól měsíce – 1:2. Domácí stihli znovu vyrovnat ještě do sirény, na konci pohledné akce byl Pontus Åberg – 2:2.

Třetí třetina volala po rozhodnutí, ať už jedníém nebo druhým týmem, obě mužstva se tlačila do útoku a diváci na tribunách se museli bavit svižným hokejem. Rozhodnout mohl Škůrek, stejně tak na druhé straně dokonce několikrát střelec druhého gólu Åberg, gól už ale nepadl.

Protože ani prodloužení nepřineslo rozuzlaní dramatu, přišly ke slovu nájezdy. V nich domácí nedokázali překonat Lukáše ani jedinkrát, olomoučtí byli naopak stoprocentní a vezou si tak z Mladé Boleslavi dva body.

Branky a nahrávky: 24. Lantoši (Šťastný), 40. Åberg (J. Stránský, R. Jeřábek) – 6. Anděl, 31. Nahodil (J. Káňa, Škůrek), rozh. náj. Orsava

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Novotný) – Pýcha, Pláněk, R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, J. Stránský – Lunter, Lantoši, Šťastný – Kantner, Kotala, P. Kousal – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.

HC Olomouc: Sedláček (Lukáš) – Ondrušek, Rutar, Rašner, Škůrek, Řezníček, Dujsík, T. Černý, Mareš – J. Káňa, Nahodil, Orsava – Klimek, Kusko, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Olesz, Anděl.

Miroslav Hladiš