Sigma uhrála na Bohemce bod a pomalu se sune tabulkou vzhůru

Olomoucká Sigma začala zase pravidelně bodovat. Poslední dva ligové zápasy s oběma vršovickými celky přinesly na konto Hanáků čtyři body a Sigma je už po sobotě šestá. Na Bohemce od třetí minuty vedla, o výhru přišla dvacet minut před koncem.

Bohemians Praha 1905 – SK Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Povzbuzeni triumfem nad Slavií se Hanáci vydali do Vršovic k utkání s pražskou Bohemkou, a to s několika změnami v sestavě. Olomouc v Praze vedla od třetí minuty, kdy se ujala hlavička Florenta Poulola – 0:1. Bohemians na nic nečekali a začali se hned snažit o vyrovnání, Sigmu tlačili, veškeré jejich akce ale končily v rukavicích jistého brankáře Trefila.

Tlak domácích pokračoval i po přestávce, obraz hry byl ale stejný – brankář Trefil držel Olomouc brilantními zákroky, Bohemians dál útočili, v sedmdesáté minutě se ale dočkali – centr z levé strany se nejprve odrazil jen na hranici vápna, tam se ale do míče opřel Martin Dostál a stanovil ranou v první konečný výsledek na 1:1.

Branky: 70. M. Dostál – 3. Poulolo (Sláma)

Bohemians Praha 1905: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – M. Dostál, Jindřišek (C), Jánoš (69. Beran), Kovařík (62. Hála) – Květ (77. Mužík), Drchal (62. Puškáč), Prekop.
Trenér: Jaroslav Veselý

SK Sigma Olomouc: Trefil – Poulolo, Beneš, Pokorný – Chvátal (46. Vraštil), Breite (C) (89. J. Sedlák), Spáčil, Sláma (77. Zifčák) – Navrátil (90+4. Šíp) – Růsek, Chytil (90+4. Zlatohlávek).
Trenér: Václav Jílek

Miroslav Hladiš