Loštice terorizují dětské gangy. Starostka apeluje na rodiče

Nad únosnou míru eskalovalo v poslední době výtržnictví mladistvých, zejména v lokalitách Pod Luštěm a Pod Lesem. Starostka města Šárka Havelková Seifertová apeluje na rodiče, aby děti upozornili na možné následky jejich počínání.

Spousta z toho, co se v Lošticích děje, by se v únosné míře dala nazvat klukovinami. Mazání vazelíny na kliky od dveří a opakované zvonění na cizí zvonky nejsou vynálezem loštické mládeže. Únosná míra ale byla jednak dávno překročena, navíc ale přibylo házení kamením do oken rodinných domů nebo házení dělbuchů.

Situace v Lošticích vyeskalovala do té míry, že se věcí již zabývá policie. „V lehčích případech se jedná o přestupky, v těžších případech mohou hraničit se šikanou a takovéto jednání lze kvalifikovat i jako trestný čin. Na jednání mladistvých ve městě jsme upozornili Policii ČR,“ uvedla starostka města na oficiálním webu.

Současně apeluje na rodiče, aby potomkům domluvili. „Rodiče mladistvých žádáme, aby promluvili se svými dětmi a upozornili je na nevhodné chování i možné následky jejich jednání. Obětí nevhodného chování mladistvých bývají zpravidla nejzranitelnější občané města, kterými jsou osaměle žijící senioři. Tito lidé si zaslouží klidné a důstojné stáří. Z těchto důvodů není možné jednání mladistvých jakýmkoli způsobem tolerovat,“ uvedla.

Vlastimil Blaťák