Jágr Olomouci slíbil odvetu za Plekance, Kladno na Hané znovu padlo

„Počkejte u nás doma, o to se osobně postarám,“ hrozil po nedělním zápase olomouckým hráčům Jaromír Jágr. Důvodem byla potyčka na konci utkání, při níž se obránce Jan Švrček vydal mstít faul na Jakuba Orsavu a pustil se do bitky s Tomášem Plekancem.

HC Olomouc – Rytíři Kladno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Olomouc vedla v zápase s Kladnem už od druhé minuty, kdy se po krásné kombinaci prosadil Lukáš Klimek – 1:0. Když vzápětí v přesilovce zvýšil Jan Káňa na 2:0, vypadalo to se Středočechy zle. Kladno se snažilo, nastřelilo ale pouze tyč, a když už Plekanec dostal puk za brankovou čáru, gól neplatil, protože ke střele došlo až po první siréně.

Druhou třetinu zahájila Olomouc přesilovkou pěti proti třem, a vzápětí se znivu radovala – Orsava dostal nabizto zpoza klece a zvýšil na 3:0. Rytíři následně hráli šest minut přesilovku, ale nevyužili ji, a nervózní hosté pak přinesli do utkání další vzruch až bitkou Jakea Dotchina, který se pustil do Jana Káni.

V poslední třetině Rytíři přidali, Moru zatlačili, z herní převahy ale nic nevytěžili. V závěru utkání se pak obránce Švrček vydal mstít faul na Orsavu a za bitku s Tomášem Plekancem dostal trest ve hře. Emotivní závěr utkání měl odezvu i ve vyjádřeních po utkání. Kladenské hokejisty vyprovodil do šaten pískot tribun.

Branky a nahrávky: 2. Klimek (Navrátil), 4. Káňa (Bambula, Strapáč), 21. Orsava (Navrátil, Nahodil). Vyloučení: 8:6 + Švrček (OLO) a Dotchin (KLA) trest ve hře.

Olomouc: Konrád – Ondrušek, Rutar, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Strapáč, Orsava – Klimek, Nahodil, Navrátil – Kunc, Menšík, Bambula – Kusko, Anděl, Kucsera.

Kladno: Brízgala – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Kehar – Brodecki, Plekanec, Melka – Zikmund, Klepiš, Beran – Kubík, Filip, Procházka – Bláha, Indrák, Machač.

Miroslav Hladiš