Co se rozkope příště, ptali se Olomoučané? Rozkopalo se nádraží

Jen tři dny zůstaly tramvaje po rekonstrukci křižovatky u Okresního soudu ve svých pravidelných linkách. Po náročných letních rekonstrukcích v tomto místě a na tržnici, které místy způsobovaly výrazné dopravní komplikace, nyní přišla další. Skončí až 16. listopadu.

Od úterka nejezdí tramvaje z Pavloviček k hlavnímu nádraží, na Jeremenkově ulici v přednádražním prostoru je kvůli opravě kolejistě rozkopaný asfalt a pro motoristy vznikl provizorní kruhový objezd, který způsobuje kolony. Tramvajová zastávka Hlavní nádraží je obousměrně mimo provoz a nahrazuje ji nedaleká zastávka na ulici Kosmonautů, to potrvá až do poloviny listopadu. „Z důvodu realizace napojení stávající tramvajové trati na nově budované kryté odstavy tramvají v Jeremenkově ulici bude v termínu od 3. 10. 2022 do 16. 11. 2022   vyloučena tramvajová doprava v úseku Hlavní nádraží – Pavlovičky a nebude obsluhována tramvajová zastávka Hlavní nádraží v obou směrech. Tramvaje budou zastavovat na nedaleké zastávce Kosmonautů,“ uvedl na svém webu olomoucký dopravní podnik.

Cestující z Pavloviček nyní vozí náhradní autobusy s označením X. Bližší informace o výluce naleznou čtenáři ZDE.

Další chystané výluky tramvajového provozu

Od 6. října – rekonstrukce železničního přejezdu v Divišově ulici

Od 10. října – napojení nové trati na Nových sadech na stávající úsek, předpokládaný termín znovuzprovoznění trati je 1. listopadu

Vlastimil Blaťák